Meghívó közgyűlésre

2016. október 12.

 

Tisztelt Egyesületi Tag!

A Szentesi Vízilabda Klub (6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.) elnöksége tisztelettel meghívja Önt az Egyesület soron következő 2016. október 28. napján 16,00 órakor megrendezésre kerülő közgyűlésére, melyet a Szentesi Művelődési Központ Ifjúsági Ház, 6600. Szentes, Tóth József u. 10-14. szám alatt tartunk.

Napirendi pontok:

1./ Felügyelőbizottság tagjainak megválasztása

2 ./ Szerződések megkötésének jóváhagyása

3./ Egyebek Felhívjuk a tagok figyelmét, hogy a közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a leadható szavazatok több mint felét képviselő szavazásra jogosult részt vesz.

A közgyűlés határozatképtelensége esetére a megismételt közgyűlést a fent megjelölt helyszínen 16,30 órakor tartjuk.

Felhívjuk a tagok figyelmét, hogy a megismételt közgyűlés az eredeti napirendi pontok tekintetében a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

Magabiztosan hozták

2016. október 19.

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 4. fordulójában október 19-én, idegenben győzött a szentesi gárda:

KSI SE - Metalcom-Szentes 3:7 (1-2, 1-2, 0-3, 1-0)

A Hajós Alfréd Sportuszodában megrendezett – gólszegény – mérkőzésen végig vezetve magabiztosan nyert a Kurca-parti együttes, ezzel megszerezve első bajnoki győzelmét és a három pontot.

A szentesi gólszerzők: Somogyi Balázs (3), Pellei Kristóf (2), Kiss Kristóf Szeif (1) és Van Mil Sebastian (1)

Partiban voltunk

2016. október 22.

A férfi vízilabda OB I. alapszakaszának 5. fordulójában, október 22-én hazai medencében, egy elkerülhető vereséget szenvedett a szentesi együttes: Metalcom-Szentes – PVSK Mecsek- Füszért 7 : 11 (1-3, 3-1, 2-4, 1-3)

 A hazai gólok szerzői: Somogyi Balázs 3, Werner Richárd 1, Vörös Viktor 1, Van Mil Sebastian 1, Reuten Lars 1.

Az első félidő végén még döntetlenre áll a mérkőzés, de azt követően több egyéni hibát vétettek a hazai játékosok és ezeket kihasználta az ellenfél.

Küzdelmes jó meccs volt

2016. október 12.

A női vízilabda OB I. alapszakaszának harmadik fordulójában a Hungerit Szentes egy komoly ellenfelet kapott a BVSC Zugló személyében. Míg a szentesi csapat egyre fiatalabb játékosokkal vágott neki ennek a bajnoki szezonnak, addig a BVSC csapatát több olimpikon erősítette.

A fiatalok nem tisztelték az "öreg rókákat" igazán a nyakukra másztak, nem hagyták magukat. Mindezt jól tükrözi, hogy az első negyed 2-2-vel fejeződött be.

A második és a harmadik negyed hozta meg a sikert a BVSC-nek (0-3,2-5). Az utolsó negyedben összesen három gól esett. Igaz nagy volt a gólkülönbség, de a zuglói csapatban Bolonyai Flóra védett, így nehéz volt bevenni a kapuját, de Hevesi Anitának, Farkas Tamarának, Mihály Kingának, Tóth Csengének, Urvári Lilinek sikerült.

 

Hungerit-Szentes–ZF-BVSC-Zugló 5–12 (2–2, 0–3, 2–5, 1–2)

 

Magabiztos győzelem

2016. október 08.

A Hungerit Szentes női vízilabda együttese az OB I. 2. fordulójában hazai pályán nagy arányú győzelmet aratott fővárosi ellenfelével szemben:

Hungerit Szentes - Racionet Honvéd 12:7 (3-0, 4-1, 4-4, 1-2)

A szentesi gólok szerzői: Kövér-Kis Réka 6, Hevesi Anita 3, Farkas Tamara 3.

Az első félidő végén már 7:1-re vezettek a hazaiak, szép lassan mindenkit becserélt ifj. Tóth Gyula edző, de még így is maradt a nagy gólkülönbség.

Nehezen indult a gólgyártás

2016. október 08.

A férfi vízilabda OB I 3. fordulójában a Metalcom- Szentes, ezúttal a Debrecen csapatával küzdött a bajnoki pontokért. A rosszul kezdődő mérkőzés 9:7 arányban a hajdúságiak győzelmével zárult.

 

Az első negyedben Durik, Busilacchi és Belmonte góljaival 3-0-s előnyre tett szert a Debrecen a második nyolc perc közepén pedig már 1-6 állt az eredményjelzőn. A vendégek hatodik találatát Busilacchi szerezte, míg az addig egyetlen szentesit Somogyi, emberelőnyből. Úgy tűnt, ezzel el is dőlt minden, de a Kurca-partiak nem hagyták magukat: nagy küzdelemben, Albert büntetőből szerzett góljával a negyedik játékrész negyedik percére 6–8-ra zárkóztak.

Ennél több, pontszerzés vagy fordítás nem volt szentesi részről a találkozóban: a 7–9-es végeredményt a hazaiak pólósa, Takács állította be a lefújás előtt 2 és fél perccel.

 

Pellei Csaba így értékelte a találkozót: – Az elején elengedtük a Debrecent, és megint rengeteg erőfeszítésbe került meccsben maradni. Dicséretes, hogy a fiúk az utolsó percig küzdöttek. Egy perccel a vége előtt 7–9-nél volt egy kapufa-gólvonalas lövésünk, ott ment el a mérkőzés. Örülök, hogy fiataljaink bizonyították, a Vasas és a Debrecen ellen is megállják a helyüket, felnőnek a feladathoz.

 

METALCOM-SZENTES–Debrecen 7–9 (1–3, 2–4, 1–1, 3–1)

FÉRFI VÍZILABDA OB I, A CSOPORT, 3. FORDULÓ.

Szentes, fedett uszoda, 300 néző. Vezette: Németh, Benczur.

 

Metalcom-Szentes: GYÖRGY (10 védés) – SOMOGYI 2, PELLEI K. 1, Van Mil, VÖRÖS 1, Reuten 1, ifj. Tóth Gy. Csere: Albert 1, Trkulja, Kiss K., Kókai, Takács J. 1, Turcsányi. Vezetőedző: Pellei Csaba.

 

Debrecen: Lévai M. (3 védés) – Mora, Tóth P., Süveges 1, DURIK 2, KÁLLAY 2, Szőke 1. Csere: Kuncz 1, Somlai 1, BUSILACCHI 1, Müller, Fekete G., Smitula. Vezetőedző: Komlósi Péter. Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 13/4. Ötméteresből: 1/1, ill. –. Kipontozódott: Kókai (17.), Smitula (21.), Kuncz (28.), Van Mil (30.). Kiállítva, végleg cserével: Trkulja (12.).

Vereség a Vasas ellen

2016. október 05.

A férfi vízilabda OB I. 2. fordulójában, 2016. október 5-én hazai medencében fogadta a szentesi együttes a Vasas csapatát, és egy hektikus mérkőzésen vereséget szenvedett:

Metalcom-Szentes – Vasas Plaket 6:11 (0-2, 2-2, 3-3, 1-4)

A szentesi gólok szerzői: Somogyi Balázs 4, Trkulja Marko 1, Reuten Lars 1. A megfiatalodott Szentes ugyan sok hibával játszott, de az első félidő végén esélye volt, hogy kiegyenlítsen, vagy esetleg vezetést szerezzen, de ezzel nem tudott élni. Ezzel szemben, a vendégek nem hibáztak.

Férfi OB I. - Fiatalodik a Szentes

2016. október 5.

A Szentesi Vízilabda Klub október 5-én az első hazai mérkőzés előtt, az Üdülőközpont bejárati aulájában sajtótájékoztatót tartott a férfi OB I-es vízilabdacsapat 2016/2017-es bajnoki szezonjának indításáról, céljairól, lehetőségeiről.

Bujdosó Tamás, a Szentesi VK elnöke bejelentette, hogy a férficsapat a bajnokságban Metalcom Szentes néven fog szerepelni, és ez – a jelenlegi szerződés szerint – így is marad 2018 végéig.

Ez is jelzi, hogy a csapatot illetően a klub jelenlegi vezetésének több évre szóló elképzelése van, amit a Metalcom Zrt. támogat – tette hozzá az elnök. Elsősorban a helyben kinevelt utánpótlásra számítanak, főként számukra szeretnének továbblépési lehetőséget biztosítani.

Új edzője van a csapatnak, a volt szentesi játékos, Pellei Csaba. Több éves edzői tapasztalattal is rendelkezik, egyetért az elnökség céljaival, képes arra, hogy első osztályú csapatot építsen a játékos állományból mondta Bujdosó Tamás, mielőtt átadta a szót az edzőnek.

Pellei Csaba egy rövid visszatekintést adott az OB I-es férfi csapat elmúlt éveiről. Többek között említette, hogy az elmúlt 12 évben 10 edzője volt az együttesnek. Az utóbbi esztendőkben évente egy komplett csapat (5-7) játékos hagyta el a klubot. Az idei nyáron 8 játékos ment el, és az edzőváltás is kicsit későn történt meg.

A jelenlegi csapat a bajnokság legfiatalabb kerete ( a KSI-vel egyetemben). A keretben döntően szentesi játékosok szerepelnek, nyolcan közülük „Komjádi-korúak”.

Az edző beszélt a szűkös költségvetésről, ami befolyásolja a lehetőségeiket, de ennek ellenére szeretne egy igazi csapatot kovácsolni a keretből.

Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. szentesi részlegének vezetője megerősítette: cégének támogatása hosszabb távra szól, szeretnék, ha a jövőben nyugodt körülmények között jó szintű csapatot építenének a szakemberek.

Sikeres rajt

2016. október 2.

Megfiatalodott az előző idényhez képest a Hungerit Szentes női vízilabdacsapat, de Tóth Gyula számíthatott olyan játékosokra, mint a Dunaújvárosból érkező világbajnok Brávik Fruzsina, a korábbi válogatott kerettag Hevesi Anita, Kövér-Kis Réka kettős.

Így nem volt meglepő, hogy már a nagyszünetben 7–2 állt a táblán, s a Kövér-Kis, Hevesi, Brávik trió öt gólnál tartott. Mellettük Farkas Tamara duplázott.

A Szentes ifiválogatott kapusának Lekrinszki Ginának alig-alig adott munkát az egri csapat, de egy-egy jó védéssel még nagyobb erőt adott fiatal csapatnak.

A negyedik menetben aztán több gól esett (12, 6–6-os megoszlásban), mint az azt megelőző háromban, amiben szerepet játszott a fáradtság, és a védekezés visszaesése. Tóth Gyula az utolsó negyed közepében teljes sorcserét rendelt el, így valamennyi játékos játéklehetőséghez jutott már a bajnokság első mérkőzésén.

 

Eredmény – Női ob I., alapszakasz, 1 forduló

Hungerit-Szentes–ZF-Eger-EKE 14–9 (3–1, 4–1, 1–1, 6–6)

Szentesi gólszerzők: Kövér-Kis 4, Hevesi 3, Farkas T. 3, Mihály K. 2, Bravik F., Tóth Cs.

Indul a női vízilabda bajnokság

2016. október 1.

Az elmúlt évhez képest nagyfokú változás történt a Hungerit Szentes felnőtt női vízilabda csapatnál.  Tóth Gyula a csapat edzője így foglalta össze a nyár alatt történt változásokat:

- Hét játékos ment el tőlünk, akik közül Miskolczi Kitti babát vár. Bolonyai Flóra játékára nem is számítottunk, mert ő közölte még időben, hogy el kíván menni a csapattól. Bujka Barbara az iskolai elfoglaltsága miatt inkább a Szegedet választotta, illetve három meghatározó játékos is a Szegedbe távozott (Kádár Ildikó, Pengő Niki és Gémes Alexa), ez volt a legnagyobb érvágás számunkra. Annak ellenére, hogy tudtuk, hogy ha velük tudnánk felállni, akkor sem lenne könnyű dolgunk a bajnokságban. Gundl Diána abbahagyta vízilabda pályafutását.

 

Örvendetes hír, hogy a Szentesben már egy szezont játszó Brávik Fuzsina viszont hosszabb együttműködésben gondolkodva erősíti a mezőnyt, aki már a szombati mérkőzésen vízbe száll a Hungerit Szentes színeiben.

 

További részletek a sajtótájékoztató teljes videó anyagából tudható meg!

E-mail: szentesi.vk@invitel.hu                                                    Tel.: +36-63/400-146