Küzdelmes jó meccs

2016. november 23.

A férfi vízilabda OB I. 9. fordulójában november 23-án idegenben szállt vízbe a szentesi férfi OB I-es csapat. A Vasassal jó mérkőzést vívott a szentesi gárda, de nem sikerült pontot csenni. 12-7 arányában voltak jobbak a fővárosiak.

Uszoda névadó dec. 11-én

2016. november 24.

Minden érdeklődőt várnak a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda névadó ünnepségre, melyet 2016. december 11-én 12.30 órától kezdődően a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban tartanak. (Szentes, Csallány Gábor part 4.)

 

Program:

9.00 órától Szentes Városi Úszó Club háziversenye

10.00 órától Szentesi Vízilabda Klub utánpótlás mérkőzései

12.30 órától Ünnepélyes névadás és táblaavatás

MK bronzérmet nyertek a lányok

2016. november 21.

Pazar hétvége után a Szentesi Vízilabdaklub hölgyei MK bronzérmet nyertek, míg a férfiak pontot csentek a Szegedtől.

Éremmel a nyakukban térhettek haza Dunaújvárosból női vízilabdázóink (a képen) a Magyar Kupa négyes döntőjéről. A címvédő UVSE-t csak két negyeden keresztül tudtuk megszorongatni az elődöntőben, a végeredmény 19-8 lett a fővárosiak javára - de így is szépen csillog a bronz.

Gratulálunk Tóth Gyulának és csapatának!

X a Szegeddel

2016. november 19.

Önmagunkat és az ellenfelet le tudtuk győzni, csak a bírókat nem!

 

Meglepetésre nem tudott nyerni a Szeged Szentesen az E.ON férfibajnokságban, így a hazai csapat pontot szerzett a Csongrád megyei rangadón.

A Szentes eddig jobbára gyengélkedett a bajnokságban, a Szeged pedig többnyire hozta a kötelezőket. Ezek után nem azt diktálta a papírforma, hogy a csongrádi rangadón elmarad a vendégsiker.

Sőt, a Szeged úgy kezdett, ahogy egy favorittól elvárható, három perc után 2–0-ra vezetett, a második negyed közepén 3–0 volt már az állás, úgy tűnt tehát, hogy ha kevés gólos meccsen is, de a vendégek örülhetnek. A második félidőre aztán mintha kicserélték volna a Szentest, a hazai csapat négy perc alatt fordított, s innentől már kőkemény csatába torkollott a találkozó. Jól védtek a kapusok, ráadásul a támadók se céloztak oly pontosan, s hiába próbálta Kiss Csaba, majd Ivan Basara szegedi szempontból a megfelelő irányba terelni a meccset, 1:24 perccel a vége előtt a holland Lars Reuten egyenlített, sőt még a végén a Szentes támadott emberelőnyben a három pontért. Abból az akcióból már nem született gól, de a szentesi csapat így sem lehet elégedetlen.

 

E.ON férfibajnokság, 8. forduló, A-csoport

Metalcom-Szentes–ContiTech-Szeged-Diapolo 5–5

(0–2, 1–1, 3–1, 1–1).

Szentesi gólszerzők: Reuten 2, Werner, Somogyi, Tóth Gy.

 

Pellei Csaba a Szentes edzője így nyilatkozott: – 0–3–ról álltunk talpra a Szeged ellen, ami a csapat tartását dicséri. A védekezésünk rendben, a szívünk pedig a helyén volt, és aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy minimum erre a döntetlenre rászolgáltunk. Ha valamivel nagyobb szerencsénk van, akkor a győzelem is meg lehetett volna.

 

Varga Péter a játékukról az alábbit mondta: – Ilyen nagyképűen idejönni Szentesre, mint ahogy mi tettük, nem lehet. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Egy–két játékosomnak el kellene gondolkodnia azon, hogy miért van Szegeden, és miért vízilabdázik ebben a csapatban. Gratulálok a Szentesnek!

 

Szűk kispad

2016. november 05.

A férfi vízilabda OB I. 7. fordulójában november 5-én hazai medencében szállt vízbe a szentesi férfi OB I-es csapat.

Papírforma győzelem született. Csapatunk szűk „kispaddal” vágott neki a mérkőzésnek és még két eltiltás is nehezítette helyzetüket. Az akarással nem volt baj, ennyivel jobb csapat a fővárosi együttes.

 Metalcom-Szentes – A Híd OSC-Újbuda 5:16 (1-6, 1-2, 3-4, 0-4)

A szentesi gólszerzők: Vörös Viktor 3, Van Mil Sebastian 1, Reuten Lars 1.

Papírforma

2016. november 02.

A férfi vízilabda OB I 6. fordulójában a Metalcom- Szentes, ezúttal a Szolnok csapatával küzdött a bajnoki pontokért. A tisztes helytállás volt a cél, mert a tabellán sokkal jobban szereplő szolnokiak akár a bajnoki végjátékban is ott lehetnek, így az esélytelenek nyugalmával játszhattak a szentesiek Szolnokon.

 

SZVSC - METALCOM-SZENTES 20–6 (6-0, 2-3, 7-3, 5-0)

FÉRFI VÍZILABDA OB I, A CSOPORT, 6. FORDULÓ.

Szolnok , Tiszaligeti uszoda

 

Szentesi gólszerzők: Kiss Kristóf Szeif, Reuten Lars, Vörös Viktor, Somogyi Balázs

E-mail: szentesi.vk@invitel.hu                                                    Tel.: +36-63/400-146