Idegenben vereség

2017. január 14.

A férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában január 14-án idegenben szállt vízbe a szentesi férfi OB I-es csapat. A DVSE csapatával jó mérkőzést vívott a szentesi gárda, de nem sikerült pontot csenni. 14-6 arányában voltak jobbak a debreceniek.

 

DEBRECEN -  Metalcom-Szentes 14-6 (3-1, 3-2, 4-1, 4-2)

Hatékony védekezés

2017. január 21.

A hazaiak készültek a vendégek gyors, lefordulásokra alapozott játékára, mégsem tudták azt megakadályozni. A rajt után 2–0-ra elhúztak a pestiek, az első két negyedet a KSI uralta, rendre egy-két góllal vezettek a sportiskolások. A nagyszünetre a fővárosiak mentek 4–3-as előnnyel. A harmadik játékrész elején sikerült egyenlítenie, majd fordítania a Szentesnek, amely a 4. etapban Somogyi és a holland légiós, Reuten találatával (7–5) tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzés és a pontok sorsát. Az utolsó találatot 2,22 perccel a lefújás előtt a vendégek, Kósa révén jegyezték, de ez már nem befolyásolta a végeredményt.

 

 Nehéz, küzdelmes mérkőzésen a szerencse is kellett a Metalcomnak a győzelem megszerzéséhez, amelyet összességében megérdemeltnek nevezhetünk. Meg kell említeni: a sikerből oroszlánrészt vállalt a hazaiak 70 százalékos hatékonysággal védő kapusa, György Dávid. A Szentesnek a Pécs (idegenben), a Szolnok (otthon) és az OSC (idegenben) van hátra az alapszakaszból.

 

METALCOM-SZENTESI VK–KSI SE 7–6 (1–3, 2–1, 2–0, 2–2)

 

Férfi vízilabda OB I, A csoport, alapszakasz, 11. forduló. Szentes, fedett uszoda, 200 néző. Vezette: Németh András, Bene.

SZENTESI VK: GYÖRGY D. (14 védés/70%) – Reuten 1, Takács J., Van Mil, Farkas K., Pellei K. 1, Somogyi 1. Csere: Bocskay, KISS K. S. 2, VÖRÖS V. 1, Kókai, Werner, Tóth Gy. 1. Edző: Pellei Csaba.

KSI SE: Leposa (3 védés/30%) – Lévai 1, Horváth Á. 1, KARDOS A. 2, Tóth Bence, Teleki, KÓSA 2. Csere: Zerinváry, Hevesi, Baj, Marnitz Márk, Berki R., Balla. Edző: Horváth János.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/2. Kipontozódott: Van Mil (26. p.). Kiállítva, végleg cserével: Tóth Bence (22. p.).

Nem nyerhettünk

2017. január 28.

A találkozó első felében kellemes meglepetésre a vendégek akarata érvényesült, és remek játékkal a Szentes a harmadik negyed elején Somogyi és a jól védő György vezérletével 5–1-re vezetett.

 

 A hazaiak ekkor felálltak – elég érdekes körülmények között. Egy durva szentesi szabálytalanság után hosszú percekig állt a játék, miközben a játékvezetők elemezték a történteket. Végleges kiállítások (Macsi, Kolozsi, illetve Vörös) következtek, majd egy-egy büntető, amit a Szentes kihagyott (a volt szegedi Baráth hárított), Gogov viszont belőtt, ezzel egyenlített a Pécs (5–5).

 

 Ezután még Csabát is végleg kiállították, majd a Szentes edzőjének, Pellei Csabának is el kellett hagynia a kispadot. Ezt követően Vörös négyperces kiállítását kihasználva ellépett el a Pécs (8–5).

 

 A Szentes – bármennyit is vett ki belőle az állandó emberhátrány – igyekezett, és Kiss K. akciógólja után 9–7-re kapaszkodott fel, sőt Kókai 16 másodperccel a vége előtt egy gólra hozta fel a vendégeket, de az egyenlítés már nem sikerült.

 

Pellei Csaba: – Nagyon jól játszottunk, a nagy nyomást viszont nem bírtuk el. Nem tudtam, hogy ezen a meccsen nem nyerhetünk.

Pécs–Metalcom-Szentes 9–8  (1–1, 0–3, 4–1, 4–3)

Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, A csoport, 12. forduló.

 

Hullámzó teljesítmény vereséggel

2016. november 23.

2017. január 7-én a női vízilabda OB I. felsőház középszakaszának 5. fordulóján a Hungerit-Szentesi VK–Dunaújváros csapatát fogadta a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában.

Jól indult mérkőzés a Szentesnek, mert nem hagyták az első negyedben a lényegesebben hosszabb kispaddal rendelkező Újvárosiaknak, hogy elhúzzanak. A folytatásban nem sikerült tartani az agresszív játékkal az ütemet, és a vendégek sikerét hozta a záró sípszó.

 

Hungerit-Szentesi VK–Dunaújváros 9–17 (2–3, 3–6, 4–4, 0–4)

 

Gólszerzők: Kövér-Kis 3, Tóth Cs. 2, Szabó K., Pantovic, Hevesi, Farkas, ill. Szilágyi 7, Gurisatti 3, Garda 2, Menczinger 2, Horváth B., Somhegyi, Luka

Sajtótájékoztató keretében értékelte a mérkőzést a két edző Mihók Attila és Tóth Gyula, valamint egy-egy játékos dunaújvárosi részről Gurisatti Gréta, Szentes részéről Hevesi Anita csapatkapitány

 

A mérkőzés értékelése:

Az uszoda környezeti hangja eléggé zavaró, de így is hallható az értékelés.

 

 

E-mail: szentesi.vk@invitel.hu                                                    Tel.: +36-63/400-146