Waterpolo Waterpolo Waterpolo Waterpolo Waterpolo Waterpolo

Támogatóink

Szentes Város Önkormányzata HUNGERIT Zrt. Legrand Tippmix CSOMIBER Beruházás-szervező és Szolgáltató Kft. Yordo Waterpolo and swim apparel Valkai Zsolt sportmasszőr Szentesi Vízisportért 2006 Alapítvány Horváth Mihály Gimnázium BF-Pondera Könyvelő és Szolgáltató Kft. Comix System Kft. Generali Biztosító Zrt. Ginkgo Hotel
Barizber Kft.
Electro-Hair Kft.

Hírek

Tagdíjak befizetése

Közzétéve: 2015.11.13.

Tisztelt Tagtársak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. december 31-ével a Raiffeisen Banknál vezetett számlánk megszűnik. 2016. január 1-től a tagdíjakat az ERSTE Bank 11600006-00000000-73557106 számlaszámon fogadjuk.

Tagdíjak befizetése

Közzétéve: 2015.09.16.

Tisztelt Tagtársak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tagdíjat a következő bankszámlaszámokon is fogadjuk:
12066007-00103143-00100005
11600006-00000000-73557106

Kérjük, a közlemény rovatba írják be a sportoló és az edzője nevét!

Tagdíjak befizetése

Közzétéve: 2013.10.08.

Tisztelt Tagtársak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tagdíjat a következő bankszámlaszámon is fogadjuk:
12066007-00103143-00100005.

Theodora Férfi Magyar Kupa

Közzétéve: 2013.08.29.

A hétvégén kerülnek megrendezésre Szentesen a Theodora Férfi Magyar Kupa csoportmérkőzései.

A mérkőzések az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre:

Augusztus 31. (szombat) 10:00 óra: Vasas - OSC Újbuda
Augusztus 31. (szombat) 11:30 óra: VALDOR Szentes - Széchenyi Bank-FTC
Augusztus 31. (szombat) 17:30 óra: Széchenyi Bank-FTC – Vasas
Augusztus 31. (szombat) 19:00 óra: OSC Újbuda – VALDOR Szentes
Szeptember 1. (vasárnap) 10:00 óra: Széchenyi Bank-FTC – OSC Újbuda
Szeptember 1. (vasárnap) 11:30 óra: Vasas – VALDOR Szentes

Gyertek minél többen! Szurkoljunk együtt a csapatnak! Hajrá Szentes!

Gyászközlemény

Közzétéve: 2013.08.15.

Tisztelt Sportolók, Szurkolók, Támogatók, Barátaink!

Sipos Edit

Elhunyt Sipos Edit, a szentesi vízilabdasport egyik legeredményesebb sportolója.

Csendes napok következnek a Szentesi Vízilabda Klubban. Hiába kezdődtek el a nyári edzések, hiába száll a labda kézről kézre, a síp csendesebb, gyászolunk mindannyian.

Fájdalommal gondolunk az egyesület valaha élt legjobb játékosai közül Editre, aki békében, csendben távozott közülünk, mint ahogy aktív játékosként is a szerénység, barátságos, közvetlen magatartás jellemezte.

Az eredményei, sportpályafutása a legnagyobb magyar vízilabdások közé emeli. A szülővárosában, Szentesen elért BEK győzelemmel, a világbajnoki címmel és a többi nagy sikerrel a szentesi és a magyar vízilabdasport történelmének meghatározó személyiségévé vált.

Nekünk, szentesi vízilabdásoknak mégis és mindezek mellett is, Sipos Edit elsősorban a kedves, mosolygós ember marad mindörökké, aki a vízben az utolsó gólig, az életben az utolsó pillanatig harcolt.

Sokan feladják, amikor megtudják a bajt, hiszen emberek vagyunk erősek és gyengék. Kevesen vannak, akik bátrak maradnak és csak alig néhányan, akik az erőből, amire annyira szükségük lenne még másoknak is adnak.

Edit kivételes nagysága ebben mutatkozott meg.

Az erejét, az energiáját nem kímélve tanított, segített, mosolyt adott, ha kellett buzdított. Azok a gyerekek, akiket megtanított úszni, az egész életük során magukban hordozzák a tudását, a jóságát, és a szeretetét, amelyet még betegen is, az utolsó pillanatig megőrzött és átadott.

Így marad velünk Edit örökre, így él bennünk tovább a tanítványaiban, a csapattársaiban, a szurkolókban, a Szentesi Vízilabda Klub valamennyi tagjában.

Sipos Edit példaképpé vált. Életművével jobbá, többé tett bennünket. Emléke, mosolya velünk marad mindig, kegyelettel és tisztelettel emlékezünk rá.

Magyar József
a Szentesi Vízilabda Klub elnöke

Nyugodj békében Sipi!

Közzétéve: 2013.08.15.

Súlyos betegsége után, kedden este távozott az élők sorából Sipos Edit, Szentes világhírű vízilabdázója.

1994-ben Rómában világbajnok lett, majd 2001-ben Budapesten megnyerte az Európa bajnokságot a válogatottal. Ezen kívül nyert BEK-et, a válogatottal Eb-ezüstöt és két Világkupa bronzérmet szerzett, kilencszeres magyar bajnok volt és a Magyar Kupát is elhódította.

Sikerei elvitathatatlanok, személyisége egyedülálló és az utókor számára mindenkor példaként szolgálnak.

Nyugodjon békében!

Kedves Szurkolótársak!

Közzétéve: 2013.08.13.

Abban a szerencsében volt részem csütörtök délután, hogy ott lehettem a Pano Sport Pubban megrendezésre került sajtótájékoztatón, melynek keretében bemutatták a média képviselőinek csapatunk legújabb tagjait: Kistamás Zsoltot, Hegedűs Istvánt, Keresztes Istvánt, Kiss Gyulát és Martion Kolarikot. Természetesen a játékosok mellett az edzőgárda is „frissült”, a Szentes felnőtt férficsapatát Fülöp Tibor, felnőtt női csapatát Tóth László, az ificsapatot pedig Matajsz Márk fogja edzeni.

Sajtótájékoztató

Nézzük mit nyilatkoztak az új szerzemények a médiának. A kérdés mindenki felé úgy szólt, mi az, ami miatt Szentesre igazolt és mik a tervei a jövőben a csapattal?

Először Kistamás Zsolt válaszolt. Miután Pécsett véget ért a szezon, Dömsödi úr kereste meg őt azzal az ötlettel, hogy igazoljon Szentesre. Zsolt gondolkodási időt kért, aztán úgy döntött, hogy itt bontogatja tovább szárnyait. Tervei között szerepel, hogy az idény végén a csapattal az első nyolc között zárjanak, azonban mindent megtesz azért, hogy elérjék a bravúros 6-7. helyezést. A legfontosabb számára, hogy az edzéseken mindenben helytálljon és a nyári pihenés után újra a legjobb formáját mutathassa.

Hegedűs Istvánt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen leigazolására mondhatjuk azt is, hogy sokak örömére tért haza. Nyilatkozatából kiderült, hogy már évek óta szeretnék őt újra szentesi sapkában látni, hiszen a koncepció az, hogy a csapat elsősorban szentesi játékosokra épüljön. Sok sikertelen tárgyalás után, most végre sikerült megegyezni a Klubbal. István nagyon örül, hogy újra itthon lehet és újra a Szentes csapatát erősítheti. Mindenféleképpen szeretne az első nyolc helyezett között végezni.

Keresztes István eddig az Eger főiskolai csapatát erősítette, azonban Matajsz Márk ajánlatát elfogadva, ő is csapatunk tagja lett. Ő is először időt kért, hogy átgondolja mit is szeretne valójában, nem sokat teketóriázott, már ő is a szentesi csapattal edz. Szeretné magát új helyen kipróbálni, tetszik neki Fülöp Tibor szigorú stílusa és a legjobbat nyújtva megtesz mindent, hogy meglepetéscsapatként minél előkelőbb helyen végezzünk a tabellán.

Dömsödi úr kereste meg Kiss Gyulát is, aki a fővárosból igazolt hozzánk. Gyula is szeretne mindenféleképpen az első nyolc között végezni, véleménye szerint ott már bármi megtörténhet. Nyilatkozatából kiderült, hogy már hallott Fülöp Tiborról és az ő kemény edzéseiről, ám nem bánja a nehéz munkát, hiszen a fejlődés érdekében ez nélkülözhetetlen.

Martin Kolarik Kassáról igazolt Szentesre. Ő még sajnos nem ért jól magyarul, így tolmács hiányában őt nem tudtuk megkérdezni terveiről. Azt viszont bizonyosan állíthatjuk, hogy jolly joker-ként mindenben erősíteni fogja a csapatot, nyilatkozta róla Dömsödi úr.

Végül, de nem utolsósorban következzenek az edzők.

Matajsz Márk kétszeres Magyar kupagyőztesként és magyar bajnokként számos neves csapatban játszott. 1997 nyarán került a Ferencvároshoz, és most sikerült neki is visszatérnie Szentesre. Fél évig Miskolcon edzősködött, véleménye szerint még bele kell tanulnia a szakmába, azonban sok munkával és alázattal a nagy remények és tervek is valóra válhatnak. Szeretné visszaszerezni a klubhűséget, tiszteletet és a klubszeretetet, ami áldozatos munkával sikerülhet is.

Újra köszönthetjük Tóth Lászlót is a szentesi vízilabdacsaládban, a női csapat edzőjeként. Tóth László nagyon határozottan nyilatkozott. Olyan koncepciót szeretne kidolgozni, melyben 2 éven belül kupát és bajnokságot is kell nyerni, bár ha ez egy éven belül sikerülne, az sem lenne hátrány – mondta. László olyan közegbe jött vissza, amelyet kifejezetten szeret, ez bizonyára erőt ad majd a kemény munkához. Megfelelő erősítésekkel szeretnék pótolni a tavaly távozottakat, ám konkrét neveket még nem mondott.

Fülöp Tibor az 1993-as BEK-győztes csapat edzőjeként már számos sikert ért el Szentesen, ezeket a sikereket szeretné gyarapítani most. Az élet a szentesi évek után Franciaországba sodorta. Mindenhol közösséget épített, most pedig azért döntött a hazatérés mellett, mert ez volt az a vízilabda klub, amelyik felnevelte, ez tette azzá, amivé vált és ebből a sok jóból most megpróbál valamit visszaadni.

Szeretne egy egységes csapatot kovácsolni, olyan csapatot, melyben az egyes játékosok tolerálják egymás hibáját, tisztelik a múltat és példát mutatnak a következő generációknak. Igazi csapatszellemet szeretne. Ha ez megvan, akkor már lehet nagyot álmodni.

Matajsz Márk volt edzőjeként és Tóth László volt csapattársaként úgy gondolja, hogy így hárman egy egységes és barátságos stábot alkotva, nagy sikereket érhetnek el.

Megtudhattuk azt is, hogy ebben az évben az SZVK kizárólagos italtámogatója a Comix System Kft. lesz, amely Oximix-szel fogja ellátni a csapatot a legjobb teljesítmény elérésének érdekében. Az Oximix egy olyan oxigénnel dúsított víz, amely leginkább a koncentrációs képességet segíti. Ennek a legnagyobb jelentősége a harmadik és negyedik negyedben mutatkozhat meg, mikor már lankad a figyelem és több hiba csúszhat a gépezetbe. Ezeket a hibákat hivatott megelőzni az Oximix. Az italokat köszönjük Tóth Imrének, a Comix System Kft. tulajdonosának.

Végezetül sok sikert és eredményes évet kívánunk a csapatnak és az edzőgárdának!

Találkozunk az uszodában!

Mayer Helga

Első edzés, 2013 július

Közzétéve: 2013.07.17.

Csapat Edző Találkozás
Előkészítő csoport Benedek Tibor 2013. Július 22.
Hétfő 16.00 óra
Fiú Vidékbajnokság 2002 Torday Árpád 2013. Július 22.
Hétfő 14.30 óra
Fiú Vidékbajnokság 2001 Bíró Dániel 2013. Július 22.
Hétfő 14.30 óra
Fiú Gyermek II. Pengő László 2013. Július 22.
Hétfő 16.00 óra
Fiú Serdülő II. Vass Sándor 2013. Július 22.
Hétfő 16.00 óra
Fiú Országos Gyermek Bajnokság 1999-2000 Kocsis István 2013. Július 22.
Hétfő 16.00 óra
Fiú Országos Serdülő Bajnokság 1998-1997 Berki András 2013. Július 22.
Hétfő 17.00 óra
Fiú Országos Ifi Bajnokság 1996-1995 Matajsz Márk 2013. Július 22.
Hétfő 9.00 óra
Lány Vidékbajnokság 2001 Győri Eszter 2013. Július 22.
Hétfő 15.30 óra
Lány Országos Gyermek Bajnokság 1999-2000 Oltyán Gyula 2013. Július 22.
Hétfő 15.30 óra
Lány Országos Serdülő Bajnokság 1998-1997 Tóth Gyula 2013. Július 22.
Hétfő 17.00 óra
Lány Országos Ifi Bajnokság 1996-1995 Tóth László 2013. Július 22.
Hétfő 9.00 óra

Meghívó közgyűlésre

Közzétéve: 2013.05.28.

Tisztelt Tagtársunk! Értesítjük Önt, hogy a Szentesi Vízilabda Klub közgyűlését

2013. május 31. 16.00 órára
összehívjuk.

A közgyűlés helye:

Szentesi Művelődési Központ
Ifjúsági Ház
Szentes, Tóth József u. 10.-14.

Napirendi pontok:

  1. A 2012. évi pénzügyi beszámoló, a 2000. évi C. törvény alapján ( mérleg ) a felügyelő bizottság jelentésével
  2. A 2012. évi szakmai beszámoló
  3. A 2013. évi pénzügyi terv
  4. A 2013. évi szakmai terv
  5. Tisztségviselők választása
  6. Egyebek

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlést azonos napirenddel, ugyanerre a helyszínre, 2013. május 31. 16.30 órára hívjuk össze. A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Szentes, 2013. május 18.

Tisztelettel a Szentesi Vízilabda Klub nevében:

Magyar József
SzVK elnök

Vízilabda akadémia összefogással

Közzétéve: 2013.02.04.

Forrás: Városi Visszhang

Ma délután a Hungerit Zrt. egyik tanácskozójában több bejelentésre is sor került. Hallhattuk, hogy két hete alakult meg a Hungerit Vízisport Nonprofit Kft, amely az utánpótlás nevelés új, vízlilabda akadémia jellegére, a sportágban rejlő lehetőségek jobb kihasználására jött létre, eddig egyedülálló kezdeményezésként az országban.

Elsőként Kocsis István vezetőedző beszélt a HMG vízilabda tornák hagyományáról, arról, hogy évről évre több tanulói csapat kapcsolódott be a bajnokságba, melynek szervezéséből a diákok is mindig aktívan és nagy létszámban veszik ki részüket.

Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, a pólóakadémia program partner intézménye képviseletében arról is szólt, hogy a mostani kezdeményezésnek kiváló alapját adta az eddig is népszerű vízilabda osztály. Ez a megvalósuló álom kiválóan segítheti majd elő a fiatalok későbbi pályaválasztását, emberi és szakmai sikereiket.

Városi Visszhang

A teljes cikk itt olvasható: Városi Visszhang

Gémes Anett Alexa és Miskolczi Kitti is esélyes a felnőtt válogatottságra

Közzétéve: 2013.01.14.

Forrás: Delmagyar.hu

Szentes - Az ausztráliai junior-vb-n ezüstérmet szerző női vízilabda-válogatottban a Hungerit-Szentesi VK két játékosa, Gémes Anett Alexa és Miskolczi Kitti sok lehetőséget kapott, amellyel éltek is, így januárban már a felnőttkeret tagjai lehetnek.

A magyar vízilabda-válogatottak világversenyre aranyéremért mennek – szokták mondani nemtől és korosztálytól függetlenül. Igaz volt ez az ausztráliai junior-vb-re utazó férfi- és női keretre is. Mindkét együttes fináléba jutott, de előbbi az olaszoktól, utóbbi a görögöktől kapott ki. Az olimpián negyedik női válogatott ajtaján sokan kopogtatnak az utánpótlásból, így a Hungerit-Szentesi VK két játékosa, Gémes Anett Alexa és Miskolczi Kitti is. Az oroszok elleni elődöntőben mindketten remekeltek.

– Csak az amerikaiak ellen kerültünk hullámvölgybe, így hatalmas kő esett le a szívemről, amikor a gólommal megszilárdítottuk vezetésünket – számolt be Kitti, aki a döntőben is betalált, de ez kevés volt a mumusnak tekinthető hellénekkel szemben. A tavalyi Eb-n is tőlük kaptak ki a döntőben, de jövőre visszavághatnak korosztályuk utolsó junior-világbajnokságán, éppen Görögországban.

Delmagyar

Kitti a negyedik, Alexa a harmadik világeseményén szerepelt, minden alkalommal dobogóra állhattak, de aranyat még nem akasztottak a nyakukba, így csalódottak voltak a zsinórban harmadik elvesztett döntő után.

– Mihók Attila szövetségi edző vigasztalt minket, és a többi edző szerint is fantasztikus teljesítményt nyújtottunk – árulta el Alexa, aki tizenhárom góljával házi gólkirály lett.

A csalódottság helyébe időközben reménykedés lépett, hiszen Merész András szövetségi kapitány több junior játékost is szeretne látni a felnőttválogatott januári edzőtáborában.

– Mindketten nagy eséllyel pályázunk a meghívásra, de semmit sem szeretnénk elkiabálni – mondta Alexa, aki szerint korosztálya legjobbjai alkothatják a riói olimpián, 2016-ban szereplő keret gerincét.

A teljes cikk itt olvasható: Delmagyar.hu

Az igazi példaképek: díjaztuk Csongrád megye legjobb sportolóit

Közzétéve: 2013.01.14.

Forrás: Delmagyar.hu

Az év edzője (DV) és Az év női sportolója (DV): Zantleitner Krisztina és Kövér-Kis Réka

A Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata a megye egyik legeredményesebb egyesülete és minden évben díjazottja volt – valamilyen formában – lapunk Az év sportolója ünnepségének. Az együttes az egykori világbajnok játékos, Zantleitner Krisztina edzősége alatt újra virágkorát éli: irányításával 2009-től mindig minden sorozatban amiben indultak, érmet szereztek. A magyarkupában, sorrendben, bronzot, aranyat és két ezüstöt, a bajnokságban két ezüstöt és egy bronzot, míg a LEN-kupában két bronzérmet. Az év edzőjének választott Zantleitner Krisztina profi szemléletet honosított meg a klubnál, és fiatalok sorát építette be a csapatba.

Delmagyar

– Szeretnénk a bajnokságban és jövőre a magyar kupában is a csúcsra jutni, a fiatal játékosokban még látok ennyi fejlődési lehetőséget – mondta a tréner, aki az utánpótlásgárdát is vezényli.

Delmagyar

A szentesi női póló egyik legnagyobb ígérete a 21 éves Kövér-Kis Réka, aki az év női sportolója lett, részese, főszereplője volt minden nagy klubdiadalnak, és bár az olimpiáról lemaradt, a felnőtt válogatottnak is oszlopos tagja lehet. Ez csakis rajta múlik. Röviden kommentálta lapunknál aratott sikerét, és sokak vágyát fogalmazta meg: – Remélem, a bajnokságban aranyérmet nyerünk, mindent megteszünk érte – jelentette ki.

A teljes cikk itt olvasható: Delmagyar.hu

Aktualitások a Szentesi VK-nál

Közzétéve: 2013.01.03.

Forrás: Városi Visszhang

Hétfőn, december 17-én a szentesi vízilabda barátai ismét a Pano Pub-ban találkoztak, hogy számot adjanak az elmúlt hetek jeles eseményeiről.

Bocskay István köszöntötte a jelenlévőket, és bejelentette az első örömhírt, miszerint Magyar Józsefet, a Hungerit Zrt. vezérigazgatóját, a Szentesi VK elnökét beválasztották a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségébe. A szövetség elnöke pedig dr. Kemény Dénes lett.

A másik fontos eseményként arról számolt be, hogy szentesi sportolók, Gémes Alexa és Miskolczi Kitti részt vettek Ausztráliában a 19 évesek világbajnokságán, mint a női válogatott tagjai, ahonnan a csapat ezüstérmes helyezésének élményével térhettek haza. Elkísérte őket, és a kispadról figyelte az eseményeket Oltyán Gyula a junior válogatott másodedzője. Zantleitner Krisztina, a női csapat edzője ugyan nem volt kint Ausztráliában, ám itt most a PANO-ban igen, és jelen volt még Pengő László szakmai vezető, edző és Nagy Márton, az ifi csapat gólerős játékosa.

Szirbik Imre polgármester meleg szavakkal és virágcsokorral köszönte meg, ismerte el a hölgyek és edzőik teljesítményét. Miskolczi Kitti az oroszokkal játszott meccs meglepetés eredményét emelte ki a felejthetetlen élmények sorából, de szívesen emlékszik vissza a sok-sok programra is, amelyekkel a meccsek közötti időt töltötték.

A VB hangulatáról Oltyán Gyula is elismeréssel szólt. Kiemelte, hogy nagyon pozitívan álltak a lányok minden mérkőzéshez, ám ennek ellenére sem sikerült mindig nyerni, hiába teljesítettek jól. Örülne, ha a jövőben minden évfolyamból sikerülne ilyen erőteljes csapatot kiállítani.

Zantleitner Krisztina a lányok fejlődését értékelte, amióta az edzésmunkájukat személy szerint felügyelhette, eltelt több mint két év. Örül a mostani eredménynek, s hogy magabiztos játékosaivá váltak a válogatottnak. Kiemelte, hogy a felnőtt és az ifi világversenyek között óriási a különbség, rengeteg munka áll azok előtt a lányok előtt, akik a felnőtt válogattságig el szeretnének jutni.

A fiúkról érdemes tudni, hogy három korosztályos csapat lett bronzérmes a magyar kupákban. Pengő László értékelte a Halasi kupa és a Komjádi kupa korcsoportos lehetőségeit és a kiemelkedő edzői munkát. Azon reményének adott hangot, hogy itthon lehet majd tartani a legtehetségesebb játékosokat.

Az ifi csapat kiválósága Nagy Márton, ma már a felnőtt csapat motorja is, kiváló góllövő. A helyi szurkolók olyannyira büszkék rá, hogy egy molinót készítettek a számára. Ezzel várták visszatérését a karsérülése után. Ezúttal azonban két szurkoló is ajándékként szurkolói pólót kapott.

A Komjádi kupán bronzérmes szentesi csapat

Közzétéve: 2013.01.03.

A Komjádi kupán bronzérmes szentesi csapat